Nagy dolog történ a héten! Felvatattam az új fondü főző edényt, és egyben az első csoki fondüm is megszületett. Sőt mi több, el is fogyott!
A recept ez az egyszerű csoki volt: http://fondu.blog.hu/2010/05/03/egyszeru_csokifondu Csak tejföl helyett simán tejjel csináltam. Emiatt lett Emma módra a neve, bár végül Emma nem evett belőle.
Na a lényeg, hogy az összetevőket egyből a fondü tálba tettem bele, és a konyhában a tűzhelyen melegítettem, olvasztottam össze. Amikor a massza már szépen folyt, akkor bent az étkezőben az elektromos melegítő már csak szinten tartotta a csoki hőmérsékletét.
Mártogatni szőlőt, kivit, banánt, meg fekete áfonyát tettem mellé. Az áfonya nagyon ment hozzá!
A maradékot kihűlve betettem a hűtőbe, és másnap megdermedve megettük. Nem keményedett vissza annyira, csak simán megdermedt, kenhető állagú maradt.
Mindenkinek ajánlhatom, ha fel akarja dobni a hétköznap esti kis csoki nassolást.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.