Fondü szubkultúra

Ez a blog a fondü receptek leírása mellett, inkább az elkészítésre és fogyasztásra helyezi a hangsúlyt. Hiszen a hozzávalók csupán a gyarló anyagi része a produkciónak, míg a "jó társaságban egy nagyot zabálunk" érzés öröme maradandó élmény.

HTML

2010.05.03. 11:43 bergermezon

Egyszerü csokifondü

 

Recept:

25 dkg tej és étcsoki vegyesen
3-4 dkg vaj
2 dl tejszín
tej


A csoki összmennyisége 25 dkg legyen, egy része tejcsoki, de legyen benne ét is, mert különben túl édes lesz. Kb. 0,5 dl tej, hogy kellemesen krémes legyen.

Melegen is finom (nem kell feltétlenül folyamatosan melegen tartani), de hidegen sem dermed vissza, így ha kisebb gyerekeknek csináljuk, akkor lehet előre készíteni és már akkor adni, amikor langyos, így biztos nem égetik meg magukat.

Lehet mindenféle gyümölcsöt mártogatni, a kicsit savanykásabbak a legfinomabbak (pl. keményebb kiwi, szőlő), vagy piskótát, vagy nem túl édes kekszet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: recept csokifondü fondü recept


A bejegyzés trackback címe:

https://fondu.blog.hu/api/trackback/id/tr931970846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása