Fondü szubkultúra

Ez a blog a fondü receptek leírása mellett, inkább az elkészítésre és fogyasztásra helyezi a hangsúlyt. Hiszen a hozzávalók csupán a gyarló anyagi része a produkciónak, míg a "jó társaságban egy nagyot zabálunk" érzés öröme maradandó élmény.

HTML

2010.07.04. 02:15 bergermezon

Csirke hús fondü üzemi hőmérsékleten

 Múltkor vendégül láttuk édesanyámat, és rajta teszteltük, hogy hogyan lehet hús fondüzni az új készlettel. Jól sikerült. Nem kockáztattam, úgyhogy csirke húst kockáztam fel.

A szószok is egyszerű fokhagymás, uborkás, meg egy francia salátaöntetes szósz voltak. Illetve ami még megbolondította, hogy feleségem sütött ki burgonya krokettet hozzá. Ez az én képességeimet már messze meghaladta volna.

Tanulság annyi volt csak, hogy az olajat (úgy mint a sajtot is) először jó a konyhán felmelegíteni megfelelő hőfokra, és csak úgy bevinni a saját lapjára, ami az étkezés alatt még megfelelő melegen tartja.

Mellékelve egy kép az üzemi hőmérséklet elérésekor.

Szólj hozzá!

Címkék: szárnyas csirkehús húsfondü


A bejegyzés trackback címe:

https://fondu.blog.hu/api/trackback/id/tr272128112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása